Kelonan Ning Kasur

Yah penyakit ku kumat maneh, la pie kok gak kumat maneh. La wong sak iki aku ning omah, mesti do rak ngerti omah ku, ya to? La wong aku urung kepikiran gawe utowo tuku omah kok (jiah gubrak). Lakok malah mbahas omah leh, mbalik maneng ning penyakit yo. Kelakuanku nek ning omah yo molor sak katok ke, la ngopo kok ngunu? La mumpung turu neng kasur, bantalan, ngeloni gulingan, selambunan (penangkal nyamuk), selimutan, lan sing paling penting ono sing nggugah pas saur. Lak aktris se iku ibuk dewek.

Sakjane nek saur ki aku sing tangi paling gasik lo, mboh ngopo dino iki aku kok tangi paling mbuncit hahaha (malu) sebab sedino wingi aku rak turu awan. Tapi akhire yo tangi kok, mboh sebab mengikuti sunah opo emang wedi rak kuat poso (ojo kondo-kondo lo). Tangine wae kelawan sempoyongan rak karuan, ngombe banyu segelas jarene leluhur ben sehat. Pas tekan mejo makan lakok nyawang ono sing ireng-ireng semu abang, eh lah dalah jebule ayam bakar. Mripat koyo kenek balsem “Mak Byar” ngunu.

Enak e meneh nek ning umah iku, sekabehane disiap karo ibuk 😕 Sakwuse njupuk mangan langsung cekel remot mestine, penyet-penyet tombole ganti-ganti chanel, arep ndlok opo jal? Arep dlok “Mamah Nori Curhat Dong” (jiah dlok an ne mbah-mbah) hahahaha. Rampung ndlok mama nori, sekitar jam 4 dlok “Omar, Umar bin Khatab” sing mesti mencet-mencet ikut remot karo tangan kiwo nyekeli semongko karo ngenteni Adzan Subuh.

Iklan

Tinggalkan Balasan

Isikan data di bawah atau klik salah satu ikon untuk log in:

Logo WordPress.com

You are commenting using your WordPress.com account. Logout / Ubah )

Gambar Twitter

You are commenting using your Twitter account. Logout / Ubah )

Foto Facebook

You are commenting using your Facebook account. Logout / Ubah )

Foto Google+

You are commenting using your Google+ account. Logout / Ubah )

Connecting to %s