bubur kacang jijau

kapok aku

Mangkat jam 9 luwih, tekan DKOPI tembalang kok sepi rak ono mas tain. Tak enteni sik menowo wae sdelok maneh metu. Soyo suwe soyo nggak methu, tur yo aku di ingeti terus karo sing nduwe warung. San soyo gak kepenak aku.

Akhire aku sms mas tain, lah jebulane mas tain wis balik ngaliyan. Aku di kongkon ngenteni, nek orak yo kon nyusul ning ngaliyan. Byar kue, antarane tembalang karo ngaliyan ? Sing bener wae, jarak e orak baen-baen lo adohe.

Ning sak duit karek 30rb, bensin yo rep entek juga. Galau tingkat tinggi. Dari pada ngenteni njegelk ning mesjid, mendingan golek sarapan sik. Tapi jarene mas supri, nek minggu warung-warung do tutup. Nek ono sibukak paling yo sing larang-larang waduh tambah galau nemen iki.

Akhire tetep metu mubeng-mubeng, jajal ngubengi undip ndisik πŸ˜€ ealah jebule ombo banget gone. Akhirnya pencarianku tertambat pada burjo. Hemmmmm rejeki deh, ada 2 cewek / serakit *KoyoSapiWae* cantik-cantik pula ckckckckckc.

Dengan jaim aku pesen 1 mangkok es burjo (bubur kacang ijo). Ngenteni sdelok tok, akhire pesenanku teko. Pas iku yo cewek e do bali. Banjur burjone tak sruput. Lah kok rasane anyep top dudoh he? Koyok ngombe banyu es biasa. Senajan rasane anyep bloko, tetep wae enthek ancen dasarane wetenge ngelih πŸ™‚

Sakwuse burjone resik ludes, banjur wayahe bayar. Ethok-ethok e takok regone, banjur dijawab bakule nek 3500 *Kaget* lah kok koyok sego sebungkus. Trus mikir cepet, Lah mosok mung pesen burjo tok tok an? Ngetok-ngetok i rak duwe duwit heheheheh. Akhire tambah ktupuk makaroni 1, rak lali takok meneh regone piro. Dijawab “jadinya 4500 mas” gila ! Makaroni cilik ngono sewu *geleng2kepala* trus ndang bayar ndang cabut wae. Kapooooooooooook !!!

Iklan

Tinggalkan Balasan

Isikan data di bawah atau klik salah satu ikon untuk log in:

Logo WordPress.com

You are commenting using your WordPress.com account. Logout / Ubah )

Gambar Twitter

You are commenting using your Twitter account. Logout / Ubah )

Foto Facebook

You are commenting using your Facebook account. Logout / Ubah )

Foto Google+

You are commenting using your Google+ account. Logout / Ubah )

Connecting to %s